چاپ کتاب چگونه است؟
چاپ کتاب , تبدیل پایان نامه به کتاب و چاپ کتاب از پایان نامه, چاپ نمایشنامه, چاپ کتاب دلنوشته, چاپ کتاب رمان و چاپ کتاب شعر, هزینه چاپ کتاب, فروش کتاب, پخش و توزیع کتاب و … تمام این موارد و موارد دیگر مطمئناً سوالاتی هستند که ذهن شمایی که قصد چاپ کتاب خود را دارید را به نوعی درگیر خود نموده است.بهترین پاسخی که به این سوال می شود داد به اینصورت است که اولا چاپ کتاب به موضوع کتاب ارتباطی ندارد.
دوم این که چاپ کتاب یکی از مراحل تولید کتاب است.
سایر مراحل تولید کتاب عبارتند از ایده پردازی- نوشتن- ویراستاری- صفحه آرایی-طراحی جلد- دریافت مجوزهاو مرحله پخش و توزیع کتاب. تمام این موارد جزء مراحل تولید یک کتاب هستند. نقص در هر مورد یا بی کیفیتی در هر مورد باعث می شود تا کتاب چاپ شده و تولید شده کتاب ضعیفی باشد.
سوالات پیرامون چاپ کتاب به دلیل رشد قارچ گونه دفاتر فنی و تکثیر در ایران که صرفا از محتوا پرینت می گیرند و هیچگونه نظارتی بر کیفیت باطنی کار ندارند در بین عوام الناس به اشتباه جای تولید کتاب را گرفته است.
سوالی که هیچکس دنبال جواب برای آن نیست این است که چاپ کتاب و تولید کتاب در کجا امن و مطمئن است؟ هزینه چاپ کتاب باید اولویت باشد یا صداقت و درستکاری ناشر؟ آیا می ارزد که یک اثر بخاطر چند تومان بیشتر یا کمتر به یغما برود و دزدیده شود؟
بیمه نویسندگی چیست؟
مطمئناٌ کمتر کسی می داند بیمه نویسندگی چیست. دوستان می توانند با چاپ دو عنوان کتاب در رده سنی بزرگسال و سه عنوان کتاب در رده سنی کودک و نوجوان و با عضویت درصندوق اعتباری هنر و دریافت معرفی نامه برای کانون اهل قلم برای خود بیمه نویسندگی تهیه کرده و از مزایای بیمه و خدمات درمانی بهره مند شوند. برای کسب توضیحا بیشتر درباره بیمه نویسندگی می توانید تماس گرفته و از سایر شرایط آن مطلع شوید.
گواهی بین المللی چاپ کتاب چیست؟
موسسه isbn که متولی صدور کد isbn یا همان کد شابک می باشد اقدام به صدور گواهینامه برای کتاب های منتشر شده در سراسر جهان که این کد را دریفات نموده, کرده است. دوستانی که کتاب منتشر و چاپ نموده اند, فارغ از تیراژ و سایز و سال نشر آن میتوانند با ورود به سایت isbn و ثبت درخواست خود اقدام دریافت گواهی بین المللی کتاب خود نمایند. موارد زیر مسائلی هستند که دانستن آنها برای یک نویسنده در پروسه چاپ کتاب بسیار با اهمیت است. اما متاسفانه بسیاری به دلیل بی توجهی و بی دانشی نسبت به این موارد بعد از چاپ کتاب دچار دردسر و خسران های عجیبی می شوند. |
حق نشر یا حق تالیف. در چاپ کتاب کدام مهم است؟
-
آیا می دانید حق مادی یک کتاب چیست و حق نویسنده و صاحب اثر و یا سرمایه گذار چطور تعیین می شود؟
-
آیا از حقوق معنوی خود بعد از چاپ کتاب آگاهید؟
-
آیا میدانید قرارداد حق التالیف چیست و چه شرایطی دارد؟
-
آیا میدانید قرارداد مشارکت در چاپ کتاب به چه معناست و چه شرایطی دارد؟
-
آیا میدانستید که با چاپ کتاب میتوانید برای خودتان بیمه تامین اجتماعی تهیه کنید؟
-
آیا میدانستید از با چاپ کتاب در این مرکز میتوانید رایگان گواهی بین المللی جهت کتاب چاپ شده تهیه کنید؟
-
آیا میدانید واگذاری اثر به چه معناست؟
-
آیا میدانید حقوقتان به عنوان نویسنده یک اثر بعد از چاپ کتابتان چیست؟
-
آیا میدانید حقوق سرمایه گذار روی اثر تا کجاست و چه مقدار است؟
-
آیا نسبت به عناوین صفحه شناسنامه ی کتاب آگاهی دارید؟
-
آیاقبل از چاپ کتاب خود قرارداد با ناشر منعقد میکنید؟ آیا قبل از ویراستاری اثر با ویراستار خود قرارداد منعقد میکنید؟
هر کتاب بدون در نظر گرفتن نوع چاپ و تیراژ آن، بعد از چاپ و نشر یک سری حقوق را با خود به همراه خواهد داشت. حقوق مادی و معنوی و حق چاپ و نشر.
به صورت مختصر بخواهیم این مطالب را شرح دهیم اینطور خواهند بود که منظور از این مطالب این است که بعد از چاپ کتاب و فروش یک کتاب اولا سهم ناشر از فروش کتاب چقدر است وسهم مولف چقدر می باشد. ثانیا این سهم بر چه اساسی تنظیم می شود. ثالثا برای چاپ های بعدی و بیشتر قانون حاکم برا قرارداد چاپ کتاب چگونه است. نادیده گرفتن این موارد و سوالات می توانند باعث ایجاد مشکل در روند چاپ کتاب و نشر آن باشند. ما سعی کردیم به اختصار در این باره در صفحه قرارداد چاپ کتاب توضیحی جهت روشنگری بیان کنیم.
چاپ کتاب صرفنظر از اینکه کتاب شعر یا رمان و ترجمه و دستونشته باشد یا اینکه تبدیل پایان نامه به کتاب باشد مبنای کار اگر صرفا تفاوت در هزینه چاپ کتاب و اسم ناشر در چاپ کتاب و مسائلی از این قبیل صورت پذیرد خیلی سطحی میباشد.
چاپ کتاب باهر هدفی و هر موضوعی که انجام پذیرد حتما باید با آگاهی کامل نسبت به حقوق مادی و معنوی ای که برای صاحب اثر پیش و پس از چاپ کتاب به همراه دارد انجام پذیرد.
اولا این ناآگاهی در زمینه چاپ کتاب از نحوه عقد قرارداد با ناشر گرفته تا آماده سازی و اخذ مجوز و چاپ و همچنین موضوعاتی نظیر پخش کتاب و فروش کتاب و حق التالیف نویسنده و حق النشر ناشر باعث رشد قارچگونه موسسات و ناشرین کلاهبردار میشود و در مرحله ی دوم باعث خسران غیرقابل جبران برای نویسنده و صاحب اثر میشود.
دوستانی که قصد دارند در هریک از موضوعات ذکر شده در بالا کتاب چاپ نمایند توصیه اکید میکنیم که با دقتی مضاعف چند لحظه وقت گذاشته و مطالبی که در این صفحه بیان شده است را مطالعه نمایند. بدیهی است ما نه توان و نه دانش صددرصدی در جهت مقابله با شیادان این حوزه را نداریم ولی در حد توان مواردی که به کررات اتفاق افتاده را بیان کرده شاید شما دوست عزیز از خیل متضررین دور شوید.
مطالب ذکر شده در ذیل جهت آگاه سازی و روشنگری در بخش چاپ کتاب و یا تبدیل پایان نامه به کتاب میباشد .زیرا دیده شده عده ای ناشر سودجو و یا موسسات فروش پایان نامه با فریب نویسندگان یا کتاب آنها را چاپ نکرده اند , یا بعد از چاپ دیده شده پایان نامه افراد را فروخته اند و یا با بهانه های واهی تحت عناوین ( مرتبط بودن نام انتشارات با موضوع کتاب , تعداد کتابهای چاپ شده توسط ناشر و …) مبالغی هنگفت از دوستان دریافت کرده اند . این موارد صرفا جهت اطلاع شما میباشد.
مورد بعدی اینکه چاپ کتاب صرفنظر از اینکه موضوعش شعر باشد یا رمان,ترجمه باشد و یا حاصل تبدیل پایان نامه به کتاب, تالیف باشید یا گرد آوری… در همه ی موارد بعد از آماده سازی نحوه ی دریافت مجوزها یکسان میباشد. نکته مهمی که در زمان عقد قرارداد برای چاپ کتاب باید لحاظ شود این است که صاحب اثر بداند که این اثر در هر حالت برای او هم حقوق مادی باید داشته باشد و هم حقوق معنوی.این بدین معنی است که حتی اگر یک اثر توسط ناشر سرمایه گذاری گردد باز هم این حقوق از صاحب اثر سلب نمیگردد مگر زمانیکه خود صاحب اثر تمامی این حقوق را آگاهانه به ناشر واگذار نماید.
یکی از راههای فریب دوستان عدم آگاهی عزیزان نسبت به موارد تعیین کننده در هزینه های چاپ کتاب و هزینه ی تبدیل پایان نامه به کتاب میباشد که ما سعی نموده ایم در اینجا مهمترین عوامل تاثیر گذار در هزینه ی چاپ کتاب را به اختصار شرح دهیم.مثلا آیا کتابی که زبان فارسی است هزینه چاپش با کتابی که زبان غیر فارسی باشد فرق دارد یا به چه دلیل در یک مرکز هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب از چاپ کتاب شعرش در آن کمتر باشدو… که شما با مطالعه ی این صفحه راههای فریبکاری برخی از موسسات شیاد و ناشرین دلال در امر خرید و فروش پایان نامه را خواهید بست.
تله هزینه در چاپ کتاب؟
تله هزینه چاپ در چاپ کتاب بسیار موفق و پرکاربرد است. دوستانی که اسیر ناشر نماهای دفتر فنی یا موسسات تایپ و پرینت ویا تهیه پایان نامه می افتند زمانی متوجه کلاهی که سرشان رفته میشوند که دیگر کار از کار گذشته است و آب رفته دیگر به جوی باز نمیگردد.دوستان دقت کنید عوامل دخیل در هزینه ی چاپ کتاب فقط کاغذ و مقوا نیست که بشود از بازار تهیه کرد. ویراستار ، طراح جلد، صفحه آرا و از همه مهمتر صداقت و خوشنامی یک انتشارات در امانت داری از یک اثر پارامترهایی هستند که پنهان اما در حیات و ممات یک اثر و همچنین آینده ی صاحب اثر بسیار تاثیر گذارند.البته این برای دوستانی که پایان نامه و تحقیق و اثر نوشته شده حاصل دسترنج خودشان باشد اهمیت دارد وگرنه کسانی که همه میدانیم کم هم نیستن با مراجعه به همین موسسات مطلب برای چاپ میخرند همان موسسات بهترینند. درجاییکه مدرک دانشگاهی خرید و فروش میشود به نظر شما خرید و فروش پایان نامه و کتاب محلی از اعراب دارد.؟! |
برای مطالعه بیشتر در مورد هزینه چاپ کتاب به صفحه مربوطه در سایت مراجعه کنید.
جدا از قضاوت از روی جداولی که ناشرین و موسسات در صفحات خود برای بازی با ذهن شما قراداده اند پرهیز کنید
برخی ناشرین و یا موسسات برای دریافت وجوهات بیشتر از شما زمان چاپ کتاب از پایان نامه و تبدیل پایان نامه به کتاب ادعاهایی دارند مبنی بر اینکه تبدیل پایان نامه به کتاب و استخراج کتاب از پایان نامه یک کار تخصصی است و نیاز به دانش و تجربه ی خاصی دارد ، خدمت دوستان باید عرض شود که چاپ کتاب از پایان نامه در اکثر کشور ها مرسوم بوده زیرا یکی از مراکز مهم تولید دانش در جامعه دانشگاهها بود و یکی از راههای بسط دانش تولید شده در دانشگاه در میان مردم و جامعه کتاب میباشد.
صرفنظر از اینکه میزان مطالعه در جامعه ی ما با دیگر نقاط جهان قابل مقایسه نیست ولی بازهم کتاب برای قشر مدیران و متخصصان جامعه جایگاه ویژه خود را دارد.دوستان باید در نظر داشته باشند که نوشتن کتاب ابتدا یک پیش نویس نیاز دارد که شما میتوانید به پایان نامه ی دانشگاهی خود به عنوان پیش نویس تهیه ی کتاب نگاه کنید و مطالب ی که به نظرتان برای یک کتاب زیاد است را حذف نموده یا در متن کتاب خلاصه وار بگنجانید.
البته در ادامه روند تبدیل یک پایان نامه به کتاب را برایتان مبسوط توضیح خواهیم داد.مطلب بعد که دیده شده ناشرین و یا موسسات فرصت طلب در اینجور مواقع بیان میکنند این است که اگر کتابتان از پایان نامه باشد اساتید روز مصاحبه ی دکترا به شما ایراد می گیرند و نمره به شما نمیدهند.باید در جواب این دوستان به عرض شما برسانم که اولا اساتید در روز مصاحبه کتابتان را نخواهند خواند . (چون قرار نیست ارزش علمی کتاب را مورد بررسی قرار دهند.
مسلما پایان نامه ای که دفاع شده و از چند استاد نمره ی تائید گرفته ارزش علمی دارد.البته این حرف بدان معنی نیست که در تبدیل پایان نامه به کتاب وسواس نداشته باشید چون شما وقتی یک کتاب از خود به چاپ میرسانید برای دانش و تجربه ی خود یک ویترین میسازید . منظور ما این است که استرس نداشته باشید)ثانیا برای دادن نمره ی کتاب صرفا چاپ کردن کتاب مرتبط با رشته ی شما مهم است منبع اولیه ی کتابی که تهیه کردید مورد سوال نخواهد بود ثالثا خود اساتید نیز مطمئن باشید از روند چاپ کتاب از پایان نامه مطلع هستند و درصورتیکه امتیازات مربوط به مقالات و کتاب خود را برای رسیدن به کرسی تکمیل نکرده باشند صد در صد نام خودشان را روی کتاب داشنجویانی که با آنها در سمت استاد راهنمایی همکاری داشتند درج خواهند کرد.همانند زمانیکه شما مقاله چاپ میکنید .(بعضا از پایان نامه مقاله هم استخراج کرده و در مجلات علمی برای گرفتن نمره مقاله اقدام مینمایند که در این مورد باید نام استاد راهنما اول هم ذکر شود)در زمان تبدیل پایان نامه به کتاب یک چیز را بخاطر داشته باشید و آن هم این است که ناشر یا موسسه مطلبی به مطالب شما اضافه نکند.چون در این صورت حتما کتاب و اثر شما را خواهد فروخت.
تبدیل پایان نامه به کتاب و چاپ کتاب از پایان نامه و چاپ کتاب از مقاله و یا تبدیل پایان نامه به مقاله این روزها بسیار متداول شده است لازم است دوستان قبل از تبدیل پایان نامه به کتاب و چاپ کتاب از پایان نامه و چاپ کتاب به جای اینکه در مورد تعداد آثار ناشر و یا هزینه ی اخذ مجوز وسواس و دقت داشته باشند وقت و دقت خود را صرف این موضوع کنند که گیر ناشرین دلال و یا موسسات شیاد که در امر خرید و فروش پایان نامه فعالیت دارند نیفتاده و گرفتار آنها نشوند.
اعتبار یا امتیاز کتاب و تفاوت این دو؟
بعضاً دیده شده که دوستان به دلیل نا آگاهی از قوانین دخیل در امتیازدهی در مصاحبه های دکترا و یا تعیین رتبه در سازمان ها به دام موسسات و یا ناشرینی گرفتار می شوند که نه راه پس دارند و نه راه پیش.
اعتبار کتاب چیست؟
اعتبار یک کتاب ناشی از صحت و سقم مطالب کتاب و یا قوت و ضعف مطالب کتاب است. یعنی نویسنده در تهیه اثر خود از منابع علی متقن و به روز با نهایت دقت, استفاده کرده و اثری علمی و قابل استناد ایجاد کرده است. معمولا این نوع آثار توسط افراد برجسته و صاحب کرسی های علمی تایید می شوند. نوع ناشر در اعتبار بخشی به آثار تاثیر ندارد. صرفا افراد صاحب این دسته آثار به دلایل شخصی از جمله زمان, آثار خود را در ناشرین خوشنام خصوصی منتشر می نمایند.
امتیاز کتاب چیست؟
سازمان ها, موسسات و دانشگاه ها برای تعیین رتبه و اعطای کرسی به افراد و پرسنل خود بعضا شرایط علمی و سوابق علمی-پژوهشی تعیین می کنند. یکی از این شرایط داشتن کتاب و چاپ کتاب است. حتی برخی این شرط را با جزئیات بیشتر بیان می کنند؛ مثلا داشتن کتاب در رشته و تخصص مورد نظر. اما چه کتابی برای افراد این شرایط را خواهد داشت؟
براساس متن قانون, صرفا کتابی می تواند برای افراد امتیاز در بر داشته باشد که از نظر قانونی مراحل اداری اخذ مجوزهای لامز برای چاپ کتاب را طی کرده باشد. یعنی کد شابک, شناسنامه کتاب یا فیپا و مجوز چاپ کتاب از وزارت ارشاد و در نهایت برگه اعلام وصول اثر.
در ادامه مطالب ذکر شده باید گفت که عبارت ناشر دانشگاهی که برخی مراکز برای امتیاز دادن به کتاب عنوان می کنند اولا جنبه قانون کلی ندارد و شاید همان مرکز یا دانشگاه برای سیستم خود تعریف کرده باشد و دوم اینکه ناشر دانشگاهی یعنی ناشر وابسطه به یک دانشگاه نه نشری که کتاب های دانشگاهی و درسی و کمک درسی منتشر می کند.
دلیل این رفتارشان هم این است که معتقدند نشر دانشگاهی کتاب را از نظر علمی بررسی و داوری می کند و کتاب بی اعتبار و دارای شک شبهه از نقطه نظرهای علمی را منتشر نمی کند. البته این امر هم زمان طولانی می گیرد و هم اینکه ناشر کلیه حقوق مادی و معنوی اثر را به نفع خود ثبت و ضبط می کند.
پس در نظر داشته باشید که نام انتشارات, تعداد آثار منتشر شده, نوع آثار, تیراژ کتاب هیچ گونه تاثیر قانونی در امتیاز کتاب منتشر شده ندارد و هرگونه صحبت و ادعایی خلاف این امر توسط افراد صرفا جهت فریب و کلاهبردای بیان می شود.
چاپ کتاب از پایان نامه, آری یا نه؟
برخی دوستان برای تقویت روزمه و یا قبولی در آزمون دکترا نیاز به چاپ کتاب با موضوعات مرتبط تحصیلی خود دارند. امن ترین, کوتاه ترین, مطمئن ترین راه استخراج کتاب از رساله و یا پایان نامه های دانشگاهیشان است.
این کار به نظر برخی ناآگاهان و افراد همیشه مخالف, کاری غیر علمی و غیر اصولی است اما باید به اطلاع دوستان عزیز رساند که این امر در تمام دانشگاههای معتبر و برجسته جهان به صورت اتوماتیک وار و با هزینه دانشگاه بر روی پایان نامه های دوره ارشد دانشجویان برجسته و برتر و یا تحقیقات دانشجویی برجسته انجام می شود.
البته این خیل مخالفان هیچ توجیه و دلیل منطقی برای ادعای خود مطرح نمی کنند. بعضا می گویند که پایان نامه های علمی داوری نمی شوند. واقعا پایان نامه های دوره ارشد که دانشجو زیر نظر چندین دکتر که اکثرا عضو هیئت علمی دانشگاهها هستند تهیه می شوند مطلب علمی نیستند و از اعتبار علمی برخوردار نیستند؟
البته افرادی که پایان نامه می خرند بحثشان جداست. فرض ما بر تحقیق علمی و واقعی دانشجو و دفاع علمی پایان نامه است.
مطالب بیشتر در زمینه چگونگی استخراج کتاب از پایان نامه و تبدیل پایان نامه به کتاب در صفحه تبدیل پایان نامه به کتاب شرح داده شده است. برای مطالعه بیشتر میتوانید به آنجا مراجعه کنید.
مراحل چاپ کتاب چیست؟مراحل در ابتدا باید گفت که دانستن مراحل چاپ کتاب صرفا از نظر بالا بردن اطلاعات عمومی افراد و یا علاقمندان به این حوزه مفید است و شاید تاثیری در انتخاب یک ناشر جهت همکاری به عنوان ناشر مطمئن و صادق و یا ناشر متقلب و شیاد نداشته باشد. چاپ کتاب به صورت خلاصه به شرح زیر است:
|
چاپ کتاب با سرمایه شخصی یا سرمایه گذاری ناشر؟؟؟؟
پرواضح است که اکثرا ترجیح می دهند تا اثرشان توسط سرمایه گذاری ناشر منتشر شود و از این رهگذر انتفاع مالی هم داشته باشند.اما نکته مهم اینجاست که آیا پیشنهاد سرمایه گذاری ناشر در چه صورتی منطقی است و در چه صورتی می تواند در حکم درب باغ سبز باشد و برای یک نویسنده تله ای بیش نباشد.
مجوز ناشر-مؤلف در چاپ کتاب چیست؟
اما باید به نو نویسندگان کم تجربه ای که باد در غبغب خود می اندازند و می گویند نویسنده کسی است که حتما ناشر روی اثرش سرمایه گذاری کند، باید عرض کنیم که از گذشته و از زمانی که موضوع حق نشر و حق التالیف به میان آمد و بازار فروش کتاب به انحصار برخی ناشرین با نفوذ در آمد موضوع پایمال کردن حق نویسنده نیز رواج پیدا کرد. این امر باعث شد تا متولیان امر در گذشته امکانی را فراهم کنند تا صاحبین آثار بدون داشتن پروانه نشر، شخصا اقدام به دریافت مجوز اثر خود کرده و آنرا چاپ و منتشر کنند. به این سبک مجوزها اصطلاحاً ناشر-مؤلف می گفتند. البته این سبک مجوز به دلیل داشتن خلاء های قانونی خود و همچنین ذکاوت عجیب ایرانی در دور زدن قانون برداشته شد. این مطلب صرفا به این دلیل ذکر شد تا دوستان بدانند که اگر نویسنده ای روی اثر خود سرمایه گذاری کند اولا کار عجیبی نکرده و ثانیا این کار در دنیا و حتی ایران بی سابقه نبوده است.
من باب سرمایه گذاری ناشر روی آثار باید گفت که تولید کتاب علاوه بر اینکه یک مقوله فرهنگی است، جنبه های دیگری نیز دارد. یک جنبه اینکه نوع اثر در حیطه کاری و سلیقه ناشر باشد و جنبه دیگر آنهم که خیلی تاثیر گذار است جنبه اقتصادی است. مشابه هر کالای دیگر که باید عوامل دخیل در بازار فروش یک کالا بررسی شود، هرکتاب هم جداگانه نیازمند بازار سنجی است.
یعنی که: آیا تولید این اثر می تواند منجر به فروش و درنهایت سود شود؟
چه عواملی برای فروش یک اثر نیاز است تا مهیا و رعایت شود ؟
آیا صرفا یک اثر به دلیل محتوای خوب پرفروش می شود یا عوامل دیگری در این امر دخیل است؟
در روزگاری که اکثر کتابفروشی ها در شرف تعطیلی و ورشکستگی هستند سرمایه گذاری یک ناشر روی یک اثر از یک نویسنده ناشناس و به قولی اثر اولی چه منطقی می تواند داشته باشد؟
این سوالات و سوالات بیشمار دیگر هستند که پاسخ دهی به آنها درحقیقت مسیر اصلی کتاب در بازار را مشخص می کنند.
اما سوای این مسائل رزومه ی صاحب اثر می تواند مسیر موفقیت و یا شکست یک کتاب را کوتاه تر کند. یعنی در دوره ای که اکثر خرید های افراد از طریق اینترنت و فضای مجازی رخ و به صورت هدفمند صورت می گیرد ، بی تفاوتی به این مسیر و فضا باعث می شود که نتایج به صورتیکه افراد انتظار آن را دارند رقم نخورد. از سوی دیگر در امر چاپ یک اثر نوع دیگری نیز از دیرباز مرسوم بوده و آن چاپ کتاب با سرمایه گذاری نویسنده یا سرمایه گذار و اسپانسر مالی دیگر است. البته برخی دوستان تصور می کنند اگر که اثرشان را با سرمایه خودشان منتشر کنند یک رخداد غیرمعمول در دنیا بوده و یا حتی برخی آنرا توهین به کتاب خود تلقی می کنند. که در پاسخ این دوستان باید گفت که خیر( در اصل و از قدیم نویسندگان صاحب نام زمانیکه از فروش آثار خودشان مطمئن می شدند با پرداخت حق نشر و هزینه چاپ به ناشر سود حاصل از فروش اثر خود را برای خود محفوظ می کردند).
اما دوستانیکه قصد ورود به عرصه نویسندگی را دارند در نظر داشته باشند که اولا فضای نشر الان را با فضا نشر در 40 یا 50 سال گذشته مقایسه نکنند و نویسندگی و چاپ کتاب در حال حاضر را با آن دوره. در گذشته نویسنده ها اکثر با قلم زدند در یک ستون روزنامه یا مجله شروع به پیدا کردند مخاطب ( به اسم امروزی فالوور) می کردند و با گذشت سالها و جذب مخاطب سپس اقدام به چاپ کتاب می کردند. اما امروزه جذب مخاطب را می توان به راحتی از طریق فضای مجازی انجام داد.
جمیع این موارد صرفا به دلیل باز شدن ذهن شما خواننده گرامی بیان شد تا با هوشیاری و آگاهی بیشتر به عرصه نویسندگی ورود کنید. در ادامه مطالب بیشتری از شرایط حاکم بر فضای نشر در ایران بیان می شود.
مراحل دریافت مجوز چاپ کتاب در ایران
تولید کتاب و یا چاپ کتاب هم مانند سایر کالاها نیازمند طی کردن یک سلسله موارد و دریافت یک سری مجوز است.
سازمانهایی که در صدور مجوز چاپ کتاب در ایران دخیل هستند عبارتند از:
- خانه کتاب جهت صدور شابک
- وزارت ارشاد جهت صدور مجوز چاپ کتاب
- کتابخانه ملی جهت صدور شناسنامه کتاب و فیپا
توضیحات مفصل در این باره را می توانید در صفحه مجوز چاپ کتاب مطالعه نمایید.